Menu

Samantha's blog over zakelijke rechtsbijstand


Familierecht

Voor elke soort recht is er wel een advocaat te vinden. Er zijn advocaten die gespecialiseerd zijn in letselschade, andere advocaten zijn gespecialiseerd in arbeidsrecht en weer anderen in familierecht. Als u gaat scheiden krijgt u in veel gevallen te maken met de een advocaat die gespecialiseerd is in familierecht.

Advocaat of mediator

Als u gaat scheiden en nog goed contact heeft met uw ex-partner dan kunnen jullie samen naar een mediator gaan om een en ander goed af te wikkelen. Helaas lukt dit in veel gevallen niet. Er is vaak ruzie als mensen besluiten te gaan scheiden en dan is het niet mogelijk om nog redelijk met elkaar te praten bij een mediator. Een advocaat is dan de beste oplossing. Het is dan het beste als u beiden een eigen advocaat in de arm neemt. Als u of uw partner geen advocaat wilt, kunt u er ook voor kiezen om zelf de communicatie met de advocaat van uw ex-partner te doen. De advocaat van uw ex-partner zal u een brief sturen met daarin de wensen van uw ex-partner. U kunt daar zelf weer op reageren. Het zou fijn zijn als jullie het via deze weg eens kunnen worden. Mocht het echter zo ver komen dat jullie naar de rechtbank moeten, omdat jullie het niet eens worden, dan moeten jullie wel allebei een advocaat in de arm nemen. Een rechter neemt namelijk alleen beslissingen op basis van bewijzen. U mag persoonlijk wel een en ander mondeling toelichting in de rechtbank, maar u mag geen bewijsstukken overleggen. Dit kan alleen advocaat doen. Dus als jullie naar de rechtbank gaan, heeft u echt een advocaat nodig. 

Ouderschapsplan

Als jullie kinderen hebben, dan zijn jullie verplicht om een ouderschapsplan op te stellen. Uw advocaat kan u hier ook bij helpen. In het ouderschapsplan wordt de omgangsregeling vermeld en ook het alimentatiebedrag staat hier zwart op wit. Dit is echter niet het enige. Hier staan ook alle andere afspraken in vermeld, zoals hoe er om gegaan wordt met verjaardagen van de kinderen, papa en mama. Tevens staat hier in vermeld hoe de verdeling in de schoolvakanties is. Het ouderschapsplan is een uitgebreid document waar echt alles met betrekking tot de kinderen in staat. Dit plan moet een keer per jaar bekeken worden. Jullie kunnen in onderling overleg bepaalde punten aanpassen als dit nodig is. Jullie moeten dit dan zwart op wit zetten en beiden ondertekenen. Vanaf dat moment geldt die nieuwe afspraak. Als dit niet in onderling overleg lukt, kan uw advocaat hier ook weer bij helpen. Een advocaat kost uiteraard wel geld: hoe hoger uw inkomen, hoe meer u moet betalen aan een advocaat. Maar zij zijn het geld zeker waard! Succes!

Over ons

Samantha's blog over zakelijke rechtsbijstand

Lieve mensen, welkom op deze blogsite. Mijn naam is Samantha. Vroeger wist ik nooit wat ik wilde worden, maar ik hield van het bedrijfsleven. Uiteindelijk ben ik rechten gaan studeren en nu werk ik in de zakelijke rechtsbijstand als juridisch adviseur. Veel mensen denken dat de zakelijke rechtsbijstand alleen maar gaat over conflicten tussen bedrijven of tussen bedrijven en haar werknemers, maar zo is dit totaal niet. Deze vorm van recht is veel meer, dat vind ik ook zo leuk aan het werk dat ik doe. Zo kan ik ook bedrijven bijstaan of adviseren in bepaalde handelingen die zij willen gaan doen. Lees er alles over op mijn blog.

Archief

Recente artikelen

Notaris
12 december 2018

Wanneer men een afspraak vastgelegd wil hebben en

Advocaat inschakelen bij letselschade
10 januari 2018

Wat moet je doen bij letselschade Vaak komt het bi

Familierecht
9 november 2017

Voor elke soort recht is er wel een advocaat te vi