Menu

Samantha's blog over zakelijke rechtsbijstand


Advocaat inschakelen bij letselschade

Wat moet je doen bij letselschade

Vaak komt het bij een ongeluk voor dat je letselschade oploopt. Hierdoor kan het voorkomen dat je gedurende een langere periode uit de roulatie bent. Je kunt daardoor vaak een langere tijd niet werken en wanneer je weer kunt gaan beginnen zal dat op halve kracht zijn. Je hebt door het ongeluk dat door een ander is veroorzaakt veel financiële schade. Je kunt door het ongeluk natuurlijk fysieke schade hebben opgelopen, maar ook geestelijke. Nu is lichamelijke schade meestal zichtbaar, maar dat is niet het geval bij geestelijke schade. Wanneer je de kosten wilt verhalen bij de tegenpartij dan zal daar vaak niet aan worden tegemoetgekomen . Bij een dergelijke situatie is het belangrijk dat je een letselschadeadvocaat kunt inschakelen. Een letselschadeadvocaat kan de kosten claimen bij de tegenpartij. Je moet daarbij wel weten waar je aan toe bent.


De letselschadeadvocaat

Voordat je er een zaak van wilt maken, is het belangrijk dat je een goede letselschadeadvocaat in de arm neemt. Het moet er een zijn die al veel van dergelijke zaken heeft behandeld. Het is nochtans vaak een moeilijke kwestie. Daarom is het belangrijk dat vooraf een goed gesprek te hebben met de letselschadeadvocaat. De kosten die je hebt geleden worden op een rijtje gezet en ook eventueel een bedrag voor de geestelijke schade. Nu is de bewijslast voor de geestelijke schade vaak moeilijk vast te stellen net als de pijn die je hebt geleden. Het is ook belangrijk alvorens je begint, zeker te zijn van je zaak. In eerste instantie zul je namelijk de kosten zelf moeten betalen , waaronder ook de kosten van de letselschadeadvocaat. De kosten van de letselschadeadvocaat zijn niet gering, maar het is wel belangrijk dat je een ter hand neemt die het beste jouw belang kan behartigen. Hij kan veel onkosten en andere schadeposten verhalen bij de tegenpartij.


Het oplopen van de letselschade

Je kunt ook letselschade oplopen tijdens het sporten of tijdens het uitoefenen van je werkzaamheden. Wanneer je letselschade oploopt tijdens het uitoefenen van je werkzaamheden dan is het soms mogelijk je werkgever aansprakelijk te stellen. Echter je zult moeten kunnen bewijzen dat de schade ontstaan is door nalatigheid van de werkgever. Omdat een werkgever veelal meer middelen (lees: geld) tot zijn beschikking heeft, moet je om de geleden schade te kunnen verhalen op je werkgever een goede letselschadeadvocaat nemen. Denk dus altijd eerst goed na wat je wilt gaan doen. Wanneer je de zaak verliest, kost het helaas en vaak genoeg veel geld. Dat maakt de ellende alleen nog groter dan ze al was. Voor de kosten kunnen veel zaken worden meegerekend. Bij het claimen van de kosten kunnen naast de advocaatkosten, ook het verlies dat je aan inkomsten, ziektekosten, revalidatiekosten en dergelijke hebt bij worden opgeteld. Maak daarom samen met je advocaat tijdig een opsomming van de te verwachte kosten.

Over ons

Samantha's blog over zakelijke rechtsbijstand

Lieve mensen, welkom op deze blogsite. Mijn naam is Samantha. Vroeger wist ik nooit wat ik wilde worden, maar ik hield van het bedrijfsleven. Uiteindelijk ben ik rechten gaan studeren en nu werk ik in de zakelijke rechtsbijstand als juridisch adviseur. Veel mensen denken dat de zakelijke rechtsbijstand alleen maar gaat over conflicten tussen bedrijven of tussen bedrijven en haar werknemers, maar zo is dit totaal niet. Deze vorm van recht is veel meer, dat vind ik ook zo leuk aan het werk dat ik doe. Zo kan ik ook bedrijven bijstaan of adviseren in bepaalde handelingen die zij willen gaan doen. Lees er alles over op mijn blog.

Archief

Recente artikelen

Notaris
12 december 2018

Wanneer men een afspraak vastgelegd wil hebben en

Advocaat inschakelen bij letselschade
10 januari 2018

Wat moet je doen bij letselschade Vaak komt het bi

Familierecht
9 november 2017

Voor elke soort recht is er wel een advocaat te vi